vertejas

2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Milita Daikerytė
Milita Daikerytė

Dainininkės Militos Daikerytės vardas kol kas nėra gerai žinomas glamūrinių žurnalų bei naujienų portalų skaitytojams, nors jos dainų perklausymų skaičius populiariame vaizdelių portale skaičiuojami dešimtimis tūkstančių.


Tačiau tai tik laiko klausimas, kada ji užkariaus ir oficialią žiniasklaidą – vakarykštis vaikas, o šiandien jau dailiai nuaugusi panelė populiarumo link žingsniuoja septynmyliais žingsniais. Daugelis fotoreporterių net nekreipė į ją dėmesio, kuomet mergina pasirodė Oksanos Pikul ir Simo Jasaičio vestuvėse.
Ir tik portalui KLUBAS.lt pavyko užfiksuoti pikantišką vaizdelį: pasibaigus vestuvių ceremonijai Milita išskubėjo į šalia Šv.Jonų bažnyčios esančią gatvelę, kur jos jau laukė paslaptingas palydovas su motoroleriu. Ledai rankoje, išvaizdus vaikinas prie motorolerio vairo, vėjas, kedenantis plaukus – rodos, tik mėgaukis jaunyste ir vasara!



2013 m. liepos 23 d., antradienis

Sveiki,Mes jums dovanojeme vip'a 1 menesiui!

Jei mes surenkame 100 draugu pats pirmas paspaudes gauna vip'a Kortele


Su Vip

1.gali kelti naujienas.
2.daryti konkursus
3.Reike atsiklausti manes del konkursu



Be vip
 1.Negali kelti naujienu
2.Daryti konnkursus tik komentuoti gali


Jei nori vip korteles

1.sav reike surinkti 30vartotojiu
 1men 50 vartotojiu
1met 100vartotojiu
2met250 vartotojiu

Visam laikui 1000 vartotojiu.

Administratore.

2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Greitoji parama

KAIP GALI MUMS PADĖTI

Mes džiaugiamės kiekviena Jūsų auka
Visus geros valios žmones kviečiame paremti globos namų vaikus. 


  

     Norėdami paaukoti per el. bankininkystės sistemą, įveskite norimą sumą, pasirinkite mokėjimo būdą ir spauskite žemiau esantį mygtuką "PAREMTI" 

Suma:  lt.

Mobilioji parama


Norėdami mus paremti trumposios žinutės pagalba, siųskite SMS numeriu1398, įrašę žodį:

VAIKAMS-2     Auka 2 Lt
VAIKAMS-5     Auka 5 Lt
  VAIKAMS-10   Auka 10 Lt

Rekvizitinė parama


I. Rėmėjams Lietuvoje
 VšĮ "Vaikų ir paauglių socialinis centras"
Įstaigos kodas 300594171
A. s. Nr. LT827180300001700077
AB "Šiaulių bankas" Vilniaus filialas
Banko kodas 71803


II. Rėmėjams užsienyje 
DONATION ACCOUNTS
VšĮ “Vaikų ir paauglių socialinis centras”
(Public establishment "Children And Adolescents Social Center") 
Establishment code: 300594171
 Account (LTL) number:  LT827180300001700077
  Account (EUR) number: LT097180300000071306
Bank: Siauliu bankas
SWIFT (of bank) CBSBLT26



Skirk 2%!


SKIRK 2% sumokėto gyventojų pajamų mokesčio!
Siekdami palengvinti duomenų įvedimą, atidarykite žemiau pateiktą 2% prašymo formą ABBYY FormFiller formatu,  įveskite savo duomenis ir išsiųskite/pateikite Valstybinei mokesčių inspekcijai iki gegužės 1 d. Šį prašymą galite užpildyti naudodami specialią ABBYY eFormFiller programą arba užpildyti dokumentus tiesiogiai Valstybinės mokesčių inspekcijos portale (online) adresu http://deklaravimas.vmi.lt/PublicPages.aspx?ID=0 
Taip pat žemiau patalpintoje nuorodoje „atsisiųsti formas“ rasite prašymo pervesti iki 2 procentų pajamų mokesčio sumos pildymo instrukciją.

Parsisiuntę ir įdiegę ABBYY eFormFiller programą, iš pradžiu atidarykite tuščią FR0512 formą, o po to, pasinaudodami ABBYY eFormFiller meniu pasirinkite „Byla“ > „Įkelti duomenis“, atidarykite išsaugotą vpscentras-FR0512 failą.



DAROM keliasi į festivalius: neužmiršk rūšiuoti!

Rūšiavimo konteinerių festivaliuose netrūksta - trūksta noro rūšiuoti
I. Labutytės nuotr. / Rūšiavimo konteinerių festivaliuose netrūksta - trūksta noro rūšiuoti
Prasidėjus vasarai didžiųjų miestų gatvės ištuštėja – visi patraukia į gamtą, norėdami pailsėti ir pasigrožėti žydinčios Lietuvos vaizdais. Sezonui prasidedant „Darom“ organizatoriai kartu su Pakuočių tvarkymo organizacija (PTO) nori priminti apie atsakingas linksmybes gamtoje ir paskatinti žmones atsivežtas atliekas rūšiuoti.
„Vasarą daug žmonių patraukia į gamtą, su savimi veždamiesi maistą ir pakuotes, kurias galima perdirbti. Tai mus paskatinto šiltąjį sezoną persiorientuoti į gamtą. Primename žmonėms ir populiariname rūšiavimą, skatindami saugoti ir globoti Lietuvos gamtą“, - sako akcijos „Darom“ vadovas Karolis Sargūnas.
Nuo Joninių prasideda ir muzikos festivalių sezonas. Elektroninės muzikos festivalyje „Supynės“ dalyvaus ir „Darom“ komanda, kuri dalyviams suteiks informaciją apie atliekų rūšiavimą, dalins atskirus maišus perdirbamoms atliekoms mesti bei skatins palaikyti švarią gamtą festivalio metu ir po jo. Visame festivalyje stovės rūšiavimui pritaikyti konteineriai bei maišai, organizatoriai dalyviams ne kartą primins apie rūšiavimo idėją. Vakarų Europos festivaliuose tai jau natūralu, taigi, stengiamasi, jog ši globojančių aplinką festivalių praktika prigytų ir Lietuvoje.
Turą po festivalius „Darom“ organizuoja kartu su Pakuočių tvarkymo organizacija (PTO), kuri rūpinsis priemonių rūšiavimui suteikimu, atliekų išvežimu ir perdirbimu. Organizacijos stengsis mažinti visuomenės nepasitikėjimą ir geru pavyzdžiu paneigti mitą, jog rūšiuojamos atliekos keliauja į tuos pačius konteinerius. Organizatoriai garantuoja, kad dalyvių surinktos atliekos bus perdirbtos.
„Einame ten, kur dažniausiai atsiranda problemų. Norime priminti, kad linksminantis vasarą nereikia pamiršti apie rūšiavimo ir savo atsivežtų atliekų, jas išsivežti. Turime rodyti pavyzdį, o festivalis sutiko atsakingai imtis šių veiksmų, investuoti laiko, vardan žalumos ir tvarkos užtikrinimo“, sako idėjos sumanytojai.
Norime pakviesti visus, žmones ir festivalių ar kitų vasaros švenčių organizatorius, susitvarkyti savo buvimo vietą gamtoje, nepalikti atliekų, o mesti jas į tam pritaikytus konteinerius. Net 80 proc. atliekų, kurios pasiimamos kelionei į gamtą, yra tinkamos rūšiuoti - maisto ir gėrimų pakuotės, skardinės, popierius. Kodėl jų neperdirbti?
Malonus vaizdas po buvimo stovyklavietėje, gamtos saugojimas, išteklių ir valstybės lėšų taupymas yra tai, ką gali atlikti kiekvienas, pradėdamas nuo savęs. Linkime šią vasarą linksmintis atsakingai.


Tiesioginė pelėsakalių lizdo transliacija

Pelėsakalis/ Juliaus Morkūno nuotrauka
GRYNAS / Pelėsakalis/ Juliaus Morkūno nuotrauka
Pelėsakaliams Klaipėdoje perint keletą dešimtmečių, pernai renovuotas vienas jų lizdas. Jame įrengta filmavimo kamera leidžia iš arčiau susipažinti su šių paukščių gyvenimu.
Pernai pavasarį buvo pradėtas renovuoti vienas iš pelėsakalių pamėgtų pastatų Klaipėdos mieste. Vykdant renovaciją buvo užsandarintos nišos, kuriose perėdavo pelėsakaliai. Buvo nuspręsta kuo skubiau paukščiams iškelti inkilus pasiūlant alternatyvią vietą perėjimui. Vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai. Čia paskutinius kelis metus mėgo lankytis ir tupėti pelėsakaliai, taigi, šansai, kad inkilas taps naudojamas buvo dideli.
 Įrengta filmavimo kamera leidžia pažvelgti į šių paukščių gyvenimą iš labai arti visiškai jiems netrukdant. Be to, surinkta informacija naudojama pelėsakalių mitybos ir elgsenos tyrimams.
Citata
Inkilai pagaminti pagal internete rastus kitose šalyse naudojamų inkilų pelėsakaliams brėžinius, inkilo spalva pritaikyta prie pastato spalvos. Šiai rūšiai nebūdinga rinkti ir nešti medžiagą lizdui, todėl į inkilas pripiltas sutrešusios medienos ir keramzito granulių.
Inkile įrengta filmavimo kamera (http://corpi.ku.lt/lizdas/) leidžia iš arčiau pasižiūrėti, kaip peri ir jauniklius maitina pelėsakalių pora. Jau pirmomis stebėjimo savaitėmis, matėme, kaip abu poros nariai krūtinėmis, stipriai stumdamiesi kojomis, ruošia vietą perėjimui. Vėliau buvo sudėti pirmieji kiaušiniai.
Pernai pelėsakalių pora gegužės mėnesio 23 dieną sudėjo pirmąjį kiaušinį. Iš viso sudėjo 5 kiaušinius, kuriuos sėkmingai išperėjo ir išaugino visus 5 jauniklius. Jaunikliai inkile praleidę mėnesį, jį paliko liepos 27 dieną.
Šiemet pelėsakaliai lizdą užėmė ir kiaušinius sudėjo 10 dienų ankščiau nei pernai. Ir jau iki gegužės 20 dienos spėjo sudėti net 6 kiaušinius. Patinas nuolat aplanko patelę ir pakeičia ją perėjimo darbe, kol ši išskrenda palesti patinėlio atnešto grobio.
Toks dirbtinos lizdavietės užimtumas ir dėties dydis rodo didelę tokių lizdaviečių svarbą šiems Lietuvos Raudonosios knygos paukščiams, prarandant perėjimo vietas dėl pastatų renovacijos. Įrengta filmavimo kamera leidžia pažvelgti į šių paukščių gyvenimą iš labai arti visiškai jiems netrukdant. Be to, surinkta informacija naudojama pelėsakalių mitybos ir elgsenos tyrimams. Kas galėjo pagalvoti, kad pelėsakaliai savo jaunikiams kartkartėmis atneša net širšių ir žiogų.

Ar vėžiaujate?

Siūloma keliskart didinti baudas už pasipriešinimą aplinkosaugininkams

Vyresnysis aplinkosaugos pareigūnas Jonas Bacevičius
Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja siū­lo be­veik pen­kis kar­tus pa­di­din­ti bau­das bra­ko­nie­riams ir ypač su­griež­tin­ti at­sa­ko­my­bę už pa­sip­rie­ši­ni­mą ap­lin­ko­sau­gi­nin­kams.
Vy­riau­sy­bė ateinantį trečiadienį svars­tys mi­nis­te­ri­jos siū­lo­mas pa­tai­sas, nu­ma­tan­čias, kad truk­dan­tys vyk­dy­ti ap­lin­kos ap­sau­gos vals­ty­bi­nę kon­tro­lę asmenys bū­tų bau­džia­mi nuo 1 tūkst. li­tų iki 3 tūkst. li­tų, o par­ei­gū­nai - nuo 2 tūkst. li­tų iki 4 tūkst. li­tų pi­ni­gi­nė­mis bau­do­mis. Šiuo me­tu bau­da už to­kį pa­žei­di­mą sie­kia nuo 200 li­tų iki 400 li­tų, o ap­lin­ko­sau­gi­nin­kams truk­dan­tys par­ei­gū­nai bau­džia­mi nuo 300 li­tų iki 600 li­tų.
Par­ei­gū­no gar­bę ir oru­mą įžei­du­sius as­me­nis siū­lo­ma baus­ti nuo 1 tūkst. li­tų iki 3 tūkst. li­tų ad­mi­nis­tra­ci­ne bau­da. Da­bar ši bau­da yra nuo 100 li­tų iki 500 li­tų.
Ad­mi­nis­tra­ci­nių tei­sės pa­žei­di­mų ko­dek­są siū­lan­ti tai­sy­ti Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja nu­ro­do, jog pa­sta­rai­siais me­tais ge­ro­kai pa­dau­gė­jo at­ve­jų, kuo­met bra­ko­nie­riai ban­do pa­sip­rie­šin­ti ap­lin­ko­sau­gi­nin­kams. Per tre­jus pa­sku­ti­niuo­sius me­tus to­kių at­ve­jų pa­dau­gė­jo nuo 7 iki 20.
Žala - keliskart didesnė nei galima bauda
„Uk­mer­gės ra­jo­ne bra­ko­nie­rius kir­viu ka­po­jo ap­lin­ko­sau­gi­nin­kų au­to­mo­bi­lį, o vė­liau juo gra­si­no ir par­ei­gū­nams“, - vie­ną iš pa­vyz­džių aiš­ki­na­ma­ja­me įsta­ty­mo pa­tai­sos raš­te nu­ro­do mi­nis­te­ri­ja. Per šį in­ci­den­tą, anot pa­tai­sos au­to­rių, bu­vo pa­da­ry­ta 784 li­tų dy­džio ža­la vals­ty­bei.
Įsta­ty­mo pa­tai­so­mis taip pat siū­lo­ma ga­li­my­bė ap­lin­kos ap­sau­gos par­ei­gū­nams kon­fis­kuo­ti pa­žei­dė­jui ne­prik­lau­san­čius nu­si­kal­ti­mo įran­kius, pa­vyz­džiui, šau­na­mą­jį gink­lą, kil­pą, spąs­tus, tink­lus ar meš­ke­res. Šiuo me­tu pa­žei­dus įsta­ty­mą su ki­tam as­me­niui tei­siš­kai pri­klau­san­čiu įran­kiu, šis nė­ra kon­fis­kuo­ja­mas, o pa­žei­dė­jas at­si­per­ka tik pi­ni­gi­ne bau­da.
Taip pat siū­lo­ma griež­tin­ti baus­mes as­me­nims, už­sii­man­tiems ne­tei­sė­ta me­džiok­le. 2011-2012 me­tais me­džiok­lės bra­ko­nie­ria­vi­mo at­ve­jų pa­dau­gė­jo nuo 462 iki 561.
Ne­tei­sė­tai me­džio­jan­čius as­me­nis no­ri­ma baus­ti nuo 2 tūkst. li­tų iki 5 tūkst. li­tų bau­da su me­džiok­lės įran­kių ir trans­por­to, ku­ris nau­do­ja­mas su­me­džio­tiems gy­vū­nams vež­ti, kon­fis­ka­vi­mu ar­ba tei­sės me­džio­ti at­ėmi­mu nuo tre­jų iki pen­ke­rių me­tų ir vi­sų įran­kių bei trans­por­to prie­mo­nių kon­fis­ka­vi­mu.
Da­bar ši bau­da yra nuo 500 li­tų iki 1 tūkst. li­tų su me­džiok­lės įran­kių ir prie­mo­nių kon­fis­ka­vi­mu (trans­por­tas šiuo me­tu nė­ra kon­fis­kuo­ja­mas) ar­ba tei­sės me­džio­ti at­ėmi­mu nuo vie­ne­rių iki tre­jų me­tų su me­džiok­lės įran­kio kon­fis­ka­vi­mu.
Kišenę patuštintų ir sandėliuke laikomi tinklai
As­me­nį me­džio­ju­sį be lei­di­mo no­ri­ma baus­ti nuo 1 tūkst. li­tų iki 2 tūkst. li­tų bau­da bei me­džiok­lės įran­kių kon­fis­ka­vi­mu ar­ba tei­sės me­džio­ti at­ėmi­mu nuo tre­jų iki pen­ke­rių me­tų ir me­džiok­lės prie­mo­nių kon­fis­ka­vi­mu.
Šiuo me­tu me­džio­jant be lei­di­mo ga­li­ma su­lauk­ti bau­dos nuo 500 li­tų iki 1 tūkst li­tų su me­džiok­lės prie­mo­nių kon­fis­ka­vi­mu.
Įsta­ty­mo pro­jek­te siū­lo­ma įtvir­tin­ti mė­gė­jų žve­jy­bos įran­kių ga­mi­ni­mo, nau­do­ji­mo ir įsi­gi­ji­mo tvar­kos pa­žei­di­mus.
Ne­tei­sė­tų žve­jy­bos įran­kių lai­ky­mas, pa­vyz­džiui, tink­lų, kaip siū­lo Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja, už­trauk­tų bau­dą nuo 500 li­tų iki 1 tūkst. li­tų su žve­jy­bos įran­kių kon­fis­ka­vi­mu.
Šiuo me­tu už ne­tei­sė­tų žve­jy­bos prie­mo­nių lai­ky­mą gre­sia bau­da nuo 200 li­tų iki 700 li­tų.
Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jos par­eng­ta­me įsta­ty­mo pro­jek­te tei­gia­ma, kad pri­ta­rus įsta­ty­mo pro­jek­tui bus pa­di­din­tas ap­lin­kos ap­sau­gos kon­tro­lės efek­ty­vu­mas, su­ma­žin­tas gam­tos iš­tek­lių ne­tei­sė­tas švais­ty­mas.